VATERPOLO: Radnički "pregazio" Banjicu

Objavljeno: 14 Dec 2012

U derbiju sedmog kola Prve A lige Srbije, Kragujevčani deklasirali trećeplasiranu Banjicu sa 22:4 (2:1, 6:2, 9:0, 5:1).

Videlo se da su kragujevački vaterpolisti još uvek umorni od teških priprema u Hrvatskoj i da su mislima mislima već u susretu sa Crvenom zvezdom, koji ih očekuje za nedelju dana, pa su posle prve četvrtine imali samo gol prednosti - 2:1.

Međutim, već u nekoliko uvodnih minuta druge deonice Kragujevčani su došli do prepoznatljivog stila igre i poveli sa pet golova razlike (6:1). 

Tu prednost zadržali su sve do odlaska na odmor (8:3), a u nastavku susreta održali su pravi vaterpolo čas mladoj "filijali" Partizana i fantastičnim pogocima oduševili mnogobrojnu publiku.

U trećoj četvrtini Kragujevčani su potpuno "potopili" protivnika (9:0), a u poslednjem periodu su se pobrinuli da pobeda bude još ubedljivija.

Najefikasniji bio je Boris Zloković sa pet pogodaka, a jedan manje postigli su Filip Filipović i Damir Burić.

Trostruki strelac za ekipu Radničkog, Boris Popović, bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Posle napornih priprema u Hrvatskoj susreli smo se sa ekipom koja u svom sastavu ima nekoliko mladih reprezentativaca. Oni su maksimalno ušli u meč, plivali iz sve snage, ali smo i mi ozbiljno pristupuli utakmici i prikazali dobru partiju. Očekuje nas sparing sa Vojvodinom i nekoliko dana priprema za najbitniji meč u ovom delu sezone, sa Crvenom zvezdom", rekao je Popović.

Radnički: Radić, Burić 4, Popović 3, Marković 1 (1 ag), Gak, Bašić 1, Ćirić, Čupić 1, Zloković 5, F. Filipović 4, Ćirković 1, Đ. Filipović 2, Lazić.

Banjica: Rističević, Asanović, Manojlović, Repanović, Radulović, Ilić, Vučićević, Andrejević, Vico 1, Ćorić, Stojanović 1, Jakšić, Gogov 1.