Ćirićevo zbogom vaterpolu: Nije bilo čak ni za plastični tanjir

Objavljeno: 18 May 2015

ALEKSANDAR Ćirić je okačio kapicu o klin. Jedan od naših najboljih vaterpolista svih vremena preksinoć je u trećoj finalnoj utakmici Radnički - Partizan (13:15) odigrao poslednji meč u karijeri. Nije mu se posrećilo da se oprosti kao šampion Srbije.

- Nisam razočaran što se nisam radovao šampionskoj tituli. Krivo mi je što se sve ovako završilo u Radničkom. Žao mi je što niko nije došao da nas isprati, da nam se obrati, da kaže koji su planovi za sledeću godinu. Ne znam ni šta da kažem, sve je tužno, neizvesno, nije bilo čak ni za plastični tanjir - oseća se gorčina u glasu Ćirića dok se igra sa detetom.

Trofejni vaterpolista planira da se otisne u trenerske vode, a to će objaviti za 15-20 dana.

Popularni Ćira je rođen 30. decembra 1977. u Beogradu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a igrački se proslavio u Bečeju, s kojim je osvojio Kup šampiona 2000. Posle brodoloma Bečejaca igrao je za Brešu (osvojio tri LEN trofeja), Budvansku rivijeru, Barselonetu i Radnički, s kojim je trijumfovao u Evrokupu i Kupu Srbije.

Za reprezentaciju je odigrao 346 utakmica i postigao 201 gol. Na olimpijskim igrama je osvojio srebro i dve bronze, na SP ima srebro i dve bronze, a na EP tri zlata i dva srebra. Ima zlato i bronzu sa Svetskog kupa, kao i tri zlata i srebro u Svetskoj ligi. Zbog bolesti je propustio SP 2005. u Montrealu kada su naši bili zlatni. Bio je i prvak Mediterana 1997, kao i osvajač zlata na Univerzijadi 1995. godine.