Ćirić: Najlepše je kod kuće

Objavljeno: 4 Jan 2013

Sa godinama mi je sve teže padao život u inostranstvu, odvojenost od najbližih i jedva sam čekao da se vratim, kaže iskusni vaterpolista Radničkog

 

DA Kragujevac preko noći nije stvorio moćni Radnički pitanje je da li bi se legendarni vaterpolista Aleksandar Ćirić, posle 11 godina, vratio u Srbiju. Jedan od naših najtrofejnijih sportista deo je „šumadijskog drim tima“ i nada se da će priča dugo da traje.

- Oduševljen sam - priznaje Ćirić. - Iskreno, sa godinama mi je sve teže padao život u inostranstvu, odvojenost od najbližih i jedva sam čekao da se vratim.


Legendarni vaterpolista se raduje što je i Srbija dobila prvenstvo kakvo zaslužuje:

- Konačno je došao da izražaja i kvalitet, ali i rivalitet. Ne možete da se opustite ni protiv jedne ekipe, uvek morate da pružite maksimum. Vojvodina nije za potcenjivanje, dueli sa Partizanom i Crvenom zvezdom su pravi derbiji. Ovakve utakmice i te kako će koristiti mladima.Ćirić je pre skoro 20 godina bio deo slične priče u Bečeju, koji je 2000. postao evropski prvak.

- Nikako ne mogu da uporedim Radnički i Bečej - odsečan je Ćirić. - Jesmo u Bečeju dodirnuli zvezde, ali je klub ubrzo doživeo debakl, nestao sa scene. Kada sam u grad na Tisi dolazio iz Zvezde imao sam 16 godina i drugačije sam razmišljao. Verujem da će Radnički biti daleko lepša priča.

Svestan je Aleksandar da se tim ne stvara preko noći i da će Kragujevčani još jedno vreme kašljucati:

- Za sve je potrebno vreme. Mi stariji smo u blagoj prednosti u odnosu na mlađe, jer se brže uigravamo. Potrebno je priviknuti se i na sudije i na potrebe ekipe. Tek smo dva meseca na okupu i još to nije to.

Ćirić sa ponosom ističe da mu je ova sezona, 21. prvoligaška:

- Zato i ne znam koliko ću još da izdržim. Nije problem fizička priprema, već da li mogu sve to psihički da podnesem.Igrao je i u Italiji, Španiji, Crnoj Gori i ne krije da se kod nas najozbiljnije radi:

- Italijanima je najbitniji rezultat, tako da su im neke tehničke stvari u drugom planu. Imao sam sreću da poslednje dve sezone radim sa Mirkom Blaževićem i održim visok nivo igre. Ovde u Radničkom je sve kako treba, dobro sarađujem sa Dejanom Udovičićem.

Druge nedelje januara, 12. i 13. je finale Kupa na Banjici. Ćirić je umereni optimista:

- Ozbiljno se spremamo da osvojimo trofej. Da li ćemo uspeti videćemo. U polufinalu nas čeka Partizan i sada smo na to koncentrisani. Naš osnovni zadatak je trijumf u Evropakupu, a kod kuće šta uradimo.

 

VOLONTER U ZEMUNU

 

ĆIRIĆ je poslednjih godina i sportski direktor Zemuna:
- Tražimo prostor u SC „11. april“ kako bismo postali rasadnik igrača za druge klubove. A ambicije će porasti ako se steknu uslovi. Radim kao volonter, savetujem prijatelja Peru Đukića i više se bavim politikom kluba.

 

BIĆU I TRENER

 

NI danas ne žali što se pre četiri godine povukao iz reprezentacije, niti mu je krivo što nije osvojio olimpijsko zlato: 
- Dosta je bilo. Možda ću kao trener ostvariti ono što nisam uspeo kao igrač. Čovek sam sporta i ne mislim da ga napuštam.

 

 

Preuzeto iz Večernjih Novosti