Hronologija-klupska

92.-93.

Titulu sa Zvezdom uvek će pamtiti,jer je to matični klub iz kog je sve krenulo.Sedenje na klupi mu nije teško padalo u timu koji je imao pregršt asova.Posle ove sezone postaje standardni prvotimac Zvezde sa zapaženom minutažom.

95.-96.

Rad sa velikim vaterpolo stručnjakom Vlahom Orlićem i godinu dana ranije konstruisanom novom mladom ekipom, Bečej osvaja prvu duplu krunu ujedno i prve titule u istoriji ovoga kluba.

96.-97.

Filozofija sporta  i znanje koje je sticao u klubu kod Vlaha Orlića i u reprezentaciji kod Nikole Stamenića pomogli su da Ćira unapredi svoju igru.Naravno dupla kruna nije izostala ni ove godine.

97.-98.

Ekipa Bečeja se spremala za velike poduhvate ,tim sačinjen od izvanrednih pojedinaca nije nimao dostojnog takmaca u domaćem prvenstvu i kupu.Skor sa Partizanom 11 pobeda iz 12 mečeva.

98.-99.

Bilo je potrebno brzo zaboraviti ovu godinu i mnogo razloga. Prekinuta sezona zbog nato bombardovanja,treninzi su održavani u Mađarskoj.I pored svega Bečej stiže do finala lige šampiona,a titula i kup Jugoslavije su mu dodeljeni jer je bio lider na tabeli.

99.-2000.

Pamićemo svi ovu godinu po igrama i rezultatima Bečeja.Dupla kruna je osvojena bez izgubljenog meča.Prvaci Evrope.Ćira je imao 23 godine kada je osvojio ovaj dugo želejni trofej.Bio je to 3. Final Four Bečeja , no podatak da je samo jedan meč lige šampiona završen remijem govori o snazi Bečeja. Final Four u Bečeju ostao je u srcu ne samo zbog pobeda nad Splitskom bankom u polufinalu i Mladosti u finalu nego kao kruna timskog i ličnog zalaganja i odricanja svih godina.Ćira je proglašen MVP -jem turnira zbog fantastičnih igara kojim  je nosio tim do titule.

2000.-2001.

Teška finansijska situacija nije dozvolila da tim snova igra rasterećeno ,ipak dupla kruna nije izostala.Praktično posle ove sezone Bečej se rasformirao i za sobom ostavio ogromna dugovanja.To je bio kraj Bečejskog i Jugoslovenskog tima snova.

2003.

Skudeto je stigao u Brešu posle izuzetno teškog polufinala sa Posilipom.Veliki Reko je pao 3 puta na svom terenu u finalu,svih 5 utakmica je završeno produžecima a poslednja utakmica zlatnim goloim. Breša je šampion.

2008.

Kao član Budvanske rivijere pod komandom Veselina Đuha sa skromnom ali izuzetno motivisanom ekipom ,drim tim Primorca koji je osvojio ligu šampiona savladan je u finalu kupa Montenegra.

2010.

Dve predivne godine u igračkoj karijeri koje je doživeo sa odličnim igračima i povrh svega sa divnim drugarima iz ekipe.U Barceloni je shvatio koliko se živi za sport i koliko se žrtvuju svi za rezultat.Toliku strast prema sportu, takvu energiju i takav žar je osetio samo ovde. I na kraju može reći sa ponosom da je stekao uz dve duple krune i divne prijatelje.

2012.

Svi su mu pričali da je letnja liga na Malti nešto posebno.Na poziv Sergeja Markoča i Meta Bonelija pristao je da igra za ekipu Neptuna.Za Maltežane ovo je više od igre, zato što se oseti ta atmosfera i na bazenu, i u restoranu i na ulici,priča se o svemu ali uvek se završava razgovor sa temom o vaterpolu.Takva vrsta fanatizma je odlična, svi Maltežani je poseduju i zbog toga je izuzetno teško igrati na ovom ostrvu.Ko je igrao na Malti zna o čemu Ćira govori.Narvno i dupla kruna je osvojena.

2013.

Na nagovor Filipovića i Udovičića potpisuje za Radnički iz Kragujevca.Kup Evrope,treći u karijeri je osvojen.Idemo dalje

 

Asketski život ,čvrsta odlučnost i fanatičan rad su jedini put do zvezda.Zahvaljujići svojoj morfologiji i svom karakteru ,maksimalnom trudu na treningu i utakmicama skrenuo je pažnju velikih trenera na sebe.Kao izuzetan plivačbio je predodređen da igra desnu stranu(desni vanjski,desno krilo).Uvek prvi u napadu i prvi u odbrani.Zato su sa razlogom govorili da je Ćira pomerio granice funkcionisanja odbrane zahvaljujući svojoj pokretljivosti.Poštovao je trenere ,saigrače,protivnike kao i principe igre koji su najbitniji.Kao sportista koji se nije štedeo i nije kalkulisao nagrađen je uspehom kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.Kao mlad igrač vinuo se među zvezde i još uvek je tu.Olimpijsko zlato je ostalo samo san, ali poznavajući ga kao budući trener će sigurno jurišati na isto.