ПЕТЕРАЦ: Шеле и Ћира

Published: 4 Mar 2014

О квалитету ватерпола на дербију су тренери Савић и Јововић рекли све – ружно, атипично, испод нивоа. О суђењу је такође доста казано мада је напредак што сада обе екипе имају разлога за незадовољство. Трибине добро попуњене али атмосфера далеко од оне која је красила мечеве одлуке два одлична тима.

(ФОТО: Н. Неговановић)

Наиграће се joш Звезда и Раднички, мада Партизан није за потцењивање. Раднички има све услове да, ако буде играо како зна, учествује у финалу Лиге шампиона.

Без дилеме, ко год био са друге стране у полуфиналу. Звезди је опет остало само првенство, још најмање пет, највише осам утакмица у плеј офу.

Утисак дербија су двојица великана светског ватерпола, Денис Шефики Александар ЋирићШефик, што би млади рекли „гробар“ до коске,Ћирић ас којем је соба у младалачким данима била у знаку боја Црвене звезде. Заједно су прошли много.

У репрезентацији пре свега, клуб их је спојио само на кратко у Бечеју. Од 2001. до 2008. делили су све репрезентативне трофеје, опростили су готово из истог разлога од репрезентације. Нису се слагали саДејаном Удовичићем који се не либи да и данас каже да је Шефиквелики голман, а Ћирић један од најбољих играча које је тренирао.

Навијачи су, иронишући бројне натписе око титула у другим спортовима рекли да Шефик једноставно не да титулу. Један некада врсни судија, данас делегат је додао да је голман Звезде право чудо.

Једноставно утера страх шутерима ривала. Са друге стране миран, јасан у команди, пун подршке млађима, благо којег Звезда треба да се одрекне тек када Шеле то буде сам хтео.

Са друге стране Ћира није навикао да игра без трофеја. Освојио их је толико да им ни броја не зна. Звезда, Бечеј, Бреша, Будва, Барселонета и сада Раднички.

Да не помињем имена један врхунски домаћи тренер је прокоментарисао да би га одмах узео у екипу, а да би то пожелео и сваки други тренер на свету који тражи резултат. Јер Ћира није само играч који све зна, пун је искуства, зрелости, физички припремљен као некада када је освајао прву лопту, секао нападе ривала, бежао у контру.

Двојица ветерана можда нису прве узданице двојице Дејана на клупама Звезде и Радничког. Двојица великана који после тренинга журе кући да се посвете породици су међутим и данас такве класе да се без њиховог учинка о успеху не може да размишља.

Двојица асова су велика помоћ и тренерима и капитенима, светским асовима Прлаиновићу и Филиповићу, њихове продужене руке. Шелеи Ћира бисери и феномени светског ватерпола, са каријерама које представљају уџбеник за све оне који почињу да се баве ватерполом.